Zion en Bryce
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
12 September 2005 | Verenigde Staten, New York
Zion & Bryce Canyon (12 September 2005)
Gisteren hebben we een mooie wandeltocht gemaakt in Zion naar de Angel Landing met een prachtig uitzicht over de omringende bergen. Daarna zijn we vertrokken naar Bryce Canyon, nog steeds in de staat Utah. Op zo'n 2500 meter, zonnig en lekker fris. Mooie rood rotsachtig gesteente, het lijken wel allemaal kantelen waar je tegenaan kijkt. Die noemen ze hier 'hoodo's'. Zowel in Zion als in Bryce is het stukken drukker dan in parken ervoor, dus we lopen af en toe een beetje in de file. Ik gaf al eerder aan dat we in New York en Californie uitstekend hebben gegeten en heerlijke koffie hebben gedronken, mijn vooroordeel over Amerikaans eten had ik al bijna in de koelkast gezet. Maar de afgelopen dagen komen we toch meer in de gebieden van de 'vette hap' met weinig variatie en uiterst slappe koffie. Ook in supermarkten is het vaak ontzettend lastig om melk, yoghurt te vinden die niet vetvrij, suikervrij etc. is (en bijbehorende andere, naar ons idee mindere, smaak). Als je de Amerikanen hier ziet, lijkt het overigens ook helemaal geen effect te hebben op lichaamsgewicht. Maar goed, overall valt het mij ontzettend mee qua eten. Zometeen gaan we nog een wandelingetje daar maken en dan gaan we verder richting Arches (via Capital Reef).
(Zie onze website http://usa2005.hankes.nl voor onze reisverlagen en foto's)