New town, Botanische tuin (2e dag Edinburgh)
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
07 November 2009 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Na een heerlijke nachtrust kijken we uit het raam: zon en blauwe lucht! We ontbijten bij The Square, op de hoek van Queen street, York place en Andrew street Nord. Ik neem traditionele Schotse pap. Daarna maken we een mooie wandeling door de New Town. Net als de Old Town is deze wijk Unesco werelderfgoed.
Deze Georgiaanse wijk is is tijdens het 18e eeuwse Gouden Tijdperk (Age of Improvement), gebouwd. De rijken vestigden zich in New Town, terwijl de armen in Old Town bleven. Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/New_Town,_Edinburgh. Het is een plezierige wijk om door heen te lopen. Rustig en mooie huizen. Opvallend is het grote aantal schoorstenen en leidingen die aan de buitenkant van de huizen lopen.
Tijdens onze wandeling lopen we ook door de Koninklijke Botanische tuin van Edinburgh, die dateert uit 1670. We zien mooie herfstkleuren. En er zijn grote glass houses met verschillende klimaatzones. Ook in Edinburgh botanic garden is eendjes voeren leuk. Zie verder: http://www.rbge.org.uk/
Jammer is dat vele straten in Edinburgh zijn opgebroken, bijvoorbeeld de Princess Street is één grote puinhoop. We gaan op speeltuinenjacht voor Claire en komen uiteindelijk in een award winning play ground (jawel) in West Princess park (in het land der blinden...) en kan Claire zich helemaal uitleven.
We eten bij Nepalees restaurant Gurkha Brigade. Zie ook: http://www.gurkhabrigade.com/, 9a Antigua Street. Al vind ik Brigade een vreemde naam voor een restaurant en komen de messen uit het logo wat dreigend over, het eten smaakt heerlijk. En Claire gaat niet weg voor ze al die Nepalese obers (die ze overigens hardnekkig 'meisje' blijft noemen) een kus heeft gegeven.
Zie voor foto's: http://picasaweb.google.com/wmadevrede/EdinburghEnGlasgow?authkey=Gv1sRgCNCd6Yu97ICmbg&feat=directlink