Heenreis
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
14 Juni 2007 | Denemarken, Kopenhagen
De heenreis (13-14 juni) (dag 1-2)
Amsterdam-Kopenhagen
Op 13 juni vertrekken we in de avond naar Kopenhagen. Daar duiken we een Danhostel in om te overnachten.
Kopenhagen-Kangerlussuaq
De volgende dag maken we het nog even spannend op de luchthaven in Kopenhagen omdat we om 9.15 tot de ontdekking komen dat we om 8.30 hadden moeten inchecken voor de vlucht naar Groenland. Op het informatiebord staat dan ook 'Gate closed' bij onze vlucht.... De vertrektijden zijn een uur vervroegd tov onze tickets en daar hebben we geen erg in gehad. Paniek! Buik in en rennen! Ik wist niet dat ik dat nog zo hard kon.
Op de betreffende gate staat een (terecht) zeer geïrriteerde bemanning van Air Greenland ons op te wachten: 'Where the hell were you?!' Maar ons geluk is waarschijnlijk dat het teveel moeite was onze bagage er weer helemaal uit te gaan halen en het vliegtuig heeft dus op ons gewacht. Het schaamrood op onze kaken.... Snel het vliegtuig in. We zijn ook omgeboekt van economy class naar business class, dus we reizen riant. Dat maakt ons schuldgevoel natuurlijk nog groter, maar ook onze vakantiepret.
Kangerlussuaq-Ilulissat
De vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat is bijzonder fraai: we vliegen in een klein vliegtuigje laag over het Groenlandse landschap: een afwisselend landschap met groene heuvels, blauwgroene meren, spierwitte topjes van ijsbergen en verweerde gletschers. Hoewel het tijdens de vlucht maar licht bewolkt is, wordt het in de buurt van Ilulissat mistig. Het gevolg is dat de piloot de (enige) landingsbaan volkomen mist en op het laatste moment het landingsgestel weer intrekt. Poging 2 is gelukkig succesvol en dan arriveren we op de plaats van bestemming.
(Zie voor foto's en verslagen onze website: http://groenland.hankes.nl)