Kuala Lumpur (Maleisie) - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Wendy Vrede - WaarBenJij.nu Kuala Lumpur (Maleisie) - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Wendy Vrede - WaarBenJij.nu

Kuala Lumpur (Maleisie)

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

08 December 2006 | Myanmar, Rangoon

(Zie onze website http://burma.hankes.nl voor foto's en verslagen van onze reis)

Kuala Lumpur (6-8 december) (dag 26 - 28)
Tja, daar zijn we dan op onze laatste bestemming voor Amsterdam: op de 17e verdieping van het JW Marriott-hotel in Kuala Lumpur, met uitzicht op de Petronas Towers. We hebben het gevoel in een heel andere wereld terechtgekomen te zijn. Weer harder rijden (scheuren) dan 80 km/uur, luxe taxi en onderkomen. We zitten in het business centrum van Kuala Lumpur, het lijkt wel een beetje Manhattan of La Defense in Parijs (die zijn wel iets mooier overigens). Torenhoge gebouwen, het is hier echt big business en consumersen, McDonalds, veel lichtreclame, veel grote malls en kerstversieringen. Het is hier heet maar heeft al drie keer flink geonweerd en af en toe regent het pijpestelen. Heel ander klimaat dus, zo'n 2 uur vliegen van Yangon. In Burma hebben we in totaal een half uurtje regen gehad, op weg naar Inle-lake...

We hebben niet de intentie deze laatste paar dagen een stukje Maleisie te ontdekken (en de taxirit op weg hierheen door een naar ons idee erg drukke en somber aandoende stad versterkt dat alleen maar). We willen hier gewoon lekker even uitrusten. Daar hebben we ook gelegenheid genoeg voor: pools, spa, wellness, goede restaurants tot over onze oren, aan de Bukit Bintang Walk en Starhill galery. Een hippe, trendy buurt.

We zijn erg verrast door de architectuur in en onder ons hotel. De intentie is om je een gevoel van rust te geven middenin een grote stad. En daar zijn ze in geslaagd. Met veel creativiteit zijn tussen allerlei chique galieriëen in prachtige lounges, zithoeken, cafés en restaurants ontworpen. Met veel afwisseling, kleur en goed gebruik van materialen als glas, hout en steen. Bijzonder geslaagd, vooral Feast village, waar wij bij het horen van de naam nou niet echt een geweldig goed gevoel kregen. In Starhill galery is er veel plek voor massages, sauna-achtige toestanden, lichaamsbehandelingen etc. Ook ons hotel heeft een mooie spagelegenheid, alleen is het jammer dat mannen en vrouwen gescheiden worden.

Daarnaast voelen we ons echt klant (koning) in dit hotel. Van alle kanten word je geholpen, personeel is echt vriendelijk, we mogen gratis internetten in het business office, the guard op straat helpt ons uit eigen beweging met onze moeizame contacten met onze taxichauffeur. Krantje wordt iedere dag gebracht en regelmatig wordt gevraagd of we nog iets nodig hebben.

We eten heerlijk steak hier bij 'Jakie' en hebben allebei van een voet- en rugmassage genoten in een van de talloze massageshopjes hier in de straat en in Asianel in de zogenaamde 'pamper zone'. Heerlijk ontspannend. We luieren en lezen. Bert heeft alles wel al bijna uit (Extremely loud and incredibly close van Jonathan Safran Foer (aanrader) en Over schoonheid van Zadie Smith (ook aanrader). De avond van ons vertrek eten we bij Shook en dat is echt een culinaire verwennerij. En om middernacht (23.45) vliegen we weer terug naar Amsterdam.