Bern
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
09 Augustus 2009 | Zwitserland, Bern
Bern (dag 11, 9 augustus 2009)
Vandaag hebben we met Fons en Maggie afgesproken die in Bern wonen. We hebben in het centrum afgesproken bij de Berengräbe. Ook de familie Németh is natuurlijk van de partij. Aanvankelijk is het bewolkt maar het wordt steeds zonniger.
Bern is een mooi stad, rustig en groen gelegen. Je hebt helemaal niet de indruk in een hoofdstad te zijn, hectiek onbreekt volkomen. Het ligt tegen een berg aangebouwd en de Aare kronkelt er doorheen. Het centrum is oud en gaaf, huizen zijn van zandsteen. Gevels zijn sober (geen schreeuwerige uithangborden) en de winkelstraten kenmerken zich door booggalerijen.
We banjeren op ukkentempo door de stad en eindigen op de Bundesplatz. Daar zijn fonteinen die uit de tegelvoer komen in verschillend tempo en kracht. De kinderen vinden het prachtig erdoor heen te rennen en zijn uiteindelijk natuurlijk kleddernat.
Dan gaan we naar het huis van Fons en Maggie om daar te barbecuren. Aangezien we met de trein zijn gekomen kunnen we ook allebei een lekker glaasje wijn erbij drinken. Het is gezellig weer eens even bij te praten met Fons en Maggie, zo vaak zien we ze niet.
Zie onze website http://zwitserland2009.hankes.nl voor foto's en verslagen